Türk Akreditasyon Kurumunda istihdam edilmek üzere, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin Ek 6 ncı maddesine dayanılarak, 31/12/2008 tarih ve 27097 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan "Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik” in 8 inci maddesi uyarınca, sözlü/uygulamalı sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 1 (bir) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır.
2022 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS- B) alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile son beş yıl içinde yapılan İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS/e-YDS) veya Yükseköğretim Kurulunca YDS’ye denk kabul edilen sınavlarda alınan puanın YDS’deki karşılığının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak ilan edilen sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 katına kadar aday gerçekleştirilecek olan sözlü/uygulamalı sınava çağrılacaktır.
KPSSP3 puanı olmayan veya sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların KPSSP3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan veya sonuç belgesini ibraz etmeyen adayların yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Sözlü/uygulamalı sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdamı gerçekleştirilecektir.
A-BAŞVURU ŞARTLARI
zorunludur.
B-BAŞVURULAN POZİSYONLAR İÇİN ADAYLARDA ARANAN NİTELİKLER
B.1 Yazılım Geliştirici (1 Kişi – Tam zamanlı – Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katı)
a. Kurumsal Yazılım Geliştirme süreçlerine hakim olmak ve büyük ölçekli bilgi işlem birimlerinde .NET teknolojileriyle C# ve Javascript programlama diliyle en az 5 yıl iş tecrübesine sahip olmak,
b. Veri tabanı tasarımı ve optimizasyonu konusunda bilgi ve tecrübe sahibi olmak,
c. Web Api, .Net MVC, Entity Framework, MSSQL Server konularına hâkim olmak,
d. Javascript, Typescript konularında bilgi ve deneyim sahibi olmak
e. TFS, GIT, SVN Versiyon kontrol sistemlerini kullanmış, CI-CD ve DevOps süreçleri konusunda bilgi ve deneyim sahibi olmak,
f. XML ve Web Servisleri (SOAP, WCF, REST) teknolojileri konusunda tecrübe sahibi olmak
g. Mikro Servis Mimarisi, RabbitMQ, OData, Microsoft Analysis Services, Unit of Work, Repository, Dependency Injection, Singleton tasarım şablonları konularında tecrübe sahibi olmak,
h. CSS, JQUERY, Ajax, HTML, HTML5, XHTML gibi Web Teknolojilerine hâkim olmak,
i. Angular Framework ve SPA mimarisi, React, vue.js konularda bilgi ve tecrübe sahibi olmak
Tercihen, aşağıdaki tecrübelere sahip olmak;
j. Güvenli yazılım geliştirme, kod güvenliği, kod düzenleme (Refactoring), kodlama standartları ve standartların uygulanması konusunda tecrübe sahibi olmak,
k. Web teknolojileri performans, güvenlik ve testleri konusunda bilgi sahibi olmak,
l. Loglama, izleme (monitör), güvenlik ve yetkilendirme konularında bilgi sahibi olmak,
m. Microsoft Certified Professional Developer (MCPD) Sertifikası sahibi olmak.
n. IOS, Android veya Hybrid Mobil platformlarından en az birinde uygulama geliştirme konusunda tecrübeli olmak,
o. Docker, Kubernetes konteynır teknolojileri hakkında bilgi sahibi olmak
p. Elastic Search ve NoSql konusunda bilgi sahibi olmak
q. Kişisel verilerin yönetimi konusunda bilgi sahibi olmak.
BAŞVURU ŞEKLİ, YERİ VE TARİHİ
Sınav başvuruları, 14 Ağustos 2023 günü başlayacak ve 28 Ağustos 2023 günü saat 23:59’da sona erecektir. Başvurular, e-Devlet üzerinden Türk Akreditasyon Kurumu-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/” adresi üzerinden yapılacaktır. Başvuru için gerekli olan bilgiler ve elektronik ortamda iletilecek belge örnekleri 2. maddede sıralanmaktadır.
İlanda belirtilen şartları sağlamayan başvurular ile posta, e-posta yoluyla veya bizzat yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
2. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER VE NİTELİKLERİ
a. Fotoğraf ve özgeçmiş,
b. KPSSP3 puanı (KPSSP3 puanı mevcut değilse 70 (yetmiş) olarak değerlendirilecektir),
c. YDS/e-YDS puanı veya eşdeğerliği ÖSYM tarafından saptanmış uluslararası dil sınavlarından alınan puanın YDS karşılığı (yabancı dil puanı mevcut değilse 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir),
d. Lisans veya Yüksek Lisans diploması veya e-devlet üzerinden temin edilebilecek mezun belgesi (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesi),
e. Erkek adaylar için askerliğini yaptığına, ertelettiğine ya da muaf olduğuna dair e- devletten alınan ve doğrulama kodu bulunan belge,
f. Başvuru şartları (e) bendinde belirtilen güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösteren belge (Onaylı transkript, sertifika vb.),
g. Mesleki tecrübe belgelerinin değerlendirilmesinde sadece lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacak olup, tecrübe belgelerine ek olarak çalışılan iş yerinin niteliğine göre:
3. BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARININ DUYURULMASI
a. Genel ve özel şartları sağlayan ve usulüne uygun olarak başvuru yapan adaylardan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (%70) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre, en yüksek puandan başlanarak pozisyon için liste oluşturulacaktır.
b. En yüksek puanlıdan başlanarak en fazla 10 katı kadar aday sözlü/uygulamalı sınava çağırılacaktır.
c.Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylardan son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı mülakata kabul edilecektir.
d. Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi 1 Eylül 2023 tarihinde www.turkak.org.tr internet sitesinde duyurulacak ve adaylar Kariyer Kapısı Platformu üzerinden de takip edebileceklerdir. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4.SINAVIN ŞEKLİ VE KONULARI
a. Sınav sözlü/uygulamalı olarak yapılacaktır. Sözlü/uygulamalı sınav konuları başvurulan pozisyonlara uygun olarak 1. maddenin “A” fıkrasının (d) bendi ile “B” fıkrasında belirtilen konulardır.
b. Sınavda, adayların kimlik tespitinde kullanılmak üzere, fotoğraflı bir kimlik belgesini (nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Aksi halde adaylar sınava alınmayacaklardır.
c. Uygulamalı sınav, Kurum yerleşkesinde Kurum tarafından temin edilecek bir bilgisayar üzerinde adayın bilgisayar başında verilen algoritma problemlerine çözümleri ve rapor sonuçlarını oluşturacak veri tabanı sorgularını oluşturması şeklinde uygulanmaktadır. Algoritma problemleri için C# ve VB.NET programlama dilleri, veri tabanı sorguları için ise TSQL dili kullanılacaktır. Kurum tarafından temin edilen bilgisayarda Visual Studio 2017, Microsoft SQL Server ile Microsoft SQL Server Management Studio kurulu olarak bulunacaktır.
d. Adayların temin edilen bilgisayar ya da diğer herhangi başka bir cihaz ile sınav süresi boyunca internete bağlantı kurması mümkün olmayacaktır.
e. Uygulamalı sınav öncesinde adaylara soruların bulunduğu çıktılar sağlanacak, tüm soruların okunması ve akla gelebilecek soruların sorulması için bir süre verilecektir. Adaylar bu süre boyunca tüm soruları okuyacak ve ardından sorularla ilgili tüm sorularına cevap alabileceklerdir. Soru-Cevap bölümü sonrasında adayların sınav süresi boyunca diğer adayların konsantrasyonu göz önüne alınarak soru sormasına izin verilmeyecektir.
5. SINAV YERİ, TARİHİ VE DEĞERLENDİRİLMESİ
a. Sözlü/uygulamalı sınav 100 (yüz) tam puan üzerinden değerlendirilecek olup, sınavdan 70 (yetmiş) puan ve üzeri puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.
b. Sözlü/uygulamalı sonucunda başarılı sayılan en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere sınav başarı sıralaması oluşturulacaktır.
c. Sözlü/uygulamalı sınav 18 Eylül 2023 tarihinde saat 10:00’da Türk Akreditasyon Kurumu, Mustafa Kemal Mahallesi 2125’inci Sokak No:1 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacaktır.
6. SONUÇLARIN İLANI VE İŞE BAŞLAMA
a. Başarı sırasına göre bir (1) asıl, bir (1) yedek aday belirlenecektir. Sözlü/uygulamalı sınav sonuçları www.turkak.org.tr sitesinde ilan edilecektir.
b. Listede adı bulunan asıl adayın başvuru modülünde belirttiği adresine, ilan tarihinden itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde posta ile tebligat yapılacak olup, aday tebligat tarihinden itibaren en geç 10 (on) iş günü içerisinde sözleşme imzalamak, sözleşmede belirtilen tarihte işe başlamak ve istenilen belgeleri teslim etmek üzere müracaatta bulunacaktır.
c. Tebligat tarihinden itibaren 10 (on) iş günü içerisinde müracaat etmeyen, sözleşme imzaladığı halde sözleşmede belirtilen tarihte işe başlamayan veya bu sürenin dolduğu gün itibariyle 15 (on beş) günü geçmeyen ve belgeyle ispat edilebilen makul bir mazeret bildirmeyen aday, hakkından feragat etmiş sayılır.
d. Yedek adayın hakları sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren altı ay geçerli olacaktır. Bu süre içerisinde atama yapılan pozisyonun herhangi bir nedenle boşalması halinde sınavı yedek olarak kazanan aday atanacaktır.
e. Asıl adaydan, hakkından feragat eden veya etmiş sayılanın yerine ilan edilen yedek adayın işe başlama işlemleri hakkında yukarıda belirtilen esaslar uygulanır.
f. Sözlü/uygulamalı sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılır ve sözleşme yapılmaz. Bunların sözleşmeleri yapılmış olsa dahi iptal edilir. Bu kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulur.
7. SÖZLEŞME ÜCRETLERİ
Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının üç katına kadar olacaktır. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.
İlanen duyurulur.