T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

03.11.2020  Haberler
Ürün, Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığı Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı, 3 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

Ürün, Hizmet ve Muayene Akreditasyon Başkanlığınca, 3 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak “Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı” gerçekleştirildi. 

 
TÜRKAK Genel Sekreteri Banu MÜDERRİSOĞLU’nun açış konuşması ile başlayan toplantıda Kurum faaliyetleri, mevzuat değişiklikleri ve pandemi dönemi uygulamaları, TÜRKAK dokümanlarında son dönemde yapılan değişiklikler, uluslararası birliklerce düzenlenen toplantıların çıktıları ile EA, IAF ve ILAC doküman revizyonları ele alındı. 
 
Toplantıya ürün belgelendirme ve muayene akreditasyonu alanında görevlendirilen 200’den fazla baş denetçi, denetçi ve teknik uzman katıldı. 
Toplantıda COVID-19 salgını sonrası hazırlanan ‘Olağanüstü Durum Prosedürü’ ve ’Uzaktan Denetimler hakkında bilgi verildi, katılımcıların soruları yanıtlandı. Deneyim paylaşımı ve denetçi harmonizasyonu için önemli bir imkân sağlayan bu toplantıya yoğun katılım sağlayan tüm denetçi ve teknik uzmanlarımıza teşekkür ederiz.