T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

23.12.2021  Haberler
Üniversite Personeli için Akreditasyon Hakkında Bilgilendirme Günleri Ankara’da gerçekleştirildi

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TÜRKAK’ın faydalanıcısı olduğu “Uygunluk Değerlendirme Kuruluşlarının Akreditasyonunda TÜRKAK’ın Kapasitesinin Artırılması Teknik Destek Projesi” kapsamında ‘’Üniversite Personeli için Akreditasyon Hakkında Bilgilendirme Günleri’’ 22 ve 23 Aralık 2021 tarihlerinde hibrit olarak Ankara'da gerçekleştirildi.

Seminerlerde açılış konuşmalarını TÜRKAK Genel Sekreter Yardımcıları Kürşat Özdemir ve Serhat Gök yaptı.

Seminerin birinci gününde açılış konuşmasını yapan TÜRKAK Genel Sekreter Yardımcısı Kürşat Özdemir, üniversitelerin akreditasyon alanına ilgi göstermelerinin ve bu alana yönelmelerinin Türkiye için faydalı olacağını vurguladı. Özdemir; akademik çalışmalarda akreditasyon konusuna daha fazla yer verilmesinin, müfredat kapsamında bu alanın daha geniş bir şekilde işlenmesinin ve öğrencilerin akreditasyon hakkında daha donanımlı bir şekilde mezun olmasının TÜRKAK tarafından çok önemsendiğin belirtti.

Seminerin ikinci gününde açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Gök ise TÜRKAK’ın akredite ettiği kuruluşlar arasında 70 adet üniversite birimi olduğunu aktardı. Akreditasyonun ticaretteki yetkinliği ve güvenliği ifade etme noktasındaki en kıymetli yöntem olduğunu vurgulayan Gök, TÜRKAK’ın temennisinin üniversitelerin sektörle iş birliğini geliştirmesi ve akredite olan üniversite birimi sayısının daha da artması olduğunu belirtti.

TÜRKAK’ın Denetçi ve Teknik Uzman kadrosunun %10’u üniversite personeli

TÜRKAK’ın akreditasyon hizmetleri kapsamında iş birliği yaptığı 1500’ün üzerinde deneyimli ismin yer aldığı Denetçi ve Teknik Uzman Havuzunun %10’u üniversite personelinden oluşuyor. Üniversite personelleri TÜRKAK’ın kurum dışı eğitmen kadrosunun da %15’inden fazlasını oluşturuyor.

Etkinlik yoğun bir ilgi gördü.

Alanında uzman isimler tarafından akreditasyon hizmetleri, Türkiye’de akreditasyon altyapısı, akreditasyon süreçleri ve akreditasyonun faydaları gibi birçok konuya değinen sunumların yapıldığı etkinlik yoğun bir ilgi gördü. Etkinlikte katılımcılara Akreditasyon Denetçisi ve Teknik Uzmanlık süreçleri hakkında da bilgi paylaşımı yapıldı. Hibrit olarak gerçekleştirilen etkinliğe hem fiziki hem de çevrim içi ortamda 600’ün üzerinde katılımcı ilgi gösterdi.