T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

05.10.2021  Haberler
Ülkemizde kalibrasyon alanında faaliyet yürüten “Yeterlilik Testi ve Laboratuvarlar Arası Karşılaştırma (YT/LAK) Sağlayıcıları” ile “Sektörel İstişare” toplantısı gerçekleştirildi

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından sektörel istişare toplantıları kapsamında, kalibrasyon alanında faaliyet gösteren yeterlilik testi ve laboratuvarlar arası karşılaştırma sağlayıcısı kurum ve kuruluşların temsilcileri ile 30.09.2021 tarihinde çevrimiçi ortamda bir araya gelindi.

Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Serhat GÖK tarafından yapılan açılış konuşmasında YT/LAK sağlayıcıların kalite altyapısındaki yeri, ISO/IEC 17043 standardı kapsamında YT/LAK sağlayıcıların akreditasyonunun önemi ve TÜRKAK’ın beklentileri ifade edildi.

Her bir katılımcının söz aldığı toplantıda; sektörün yaşadığı problemler ve olası çözüm önerileri, YT/LAK sağlayıcıların TÜRKAK’tan beklentileri ve YT/LAK programlarının çıktıları ile ilgili bilgi paylaşımında bulunuldu.

Taraflar toplantı ve sonuçlarına ilişkin memnuniyetlerini dile getirmiş ve sektörel istişare toplantılarının devamı noktasında mutabık kalmışlardır. Kurumumuz tarafından bu tür istişare toplantılarının farklı sektör temsilcileri ile rutin olarak düzenlenmesi planlanmaktadır.