T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

07.03.2019  Haberler
TURKLAB yetkilileri Kurumumuzu ziyaret etti

Kalibrasyon ve Deney Laboratuvarları Derneği (TURKLAB)  TURKLAB, Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Halit KARABOĞA, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Neşe GÜNEŞ, Onursal Başkan Sayın Ömer GÜZEL ve TURKLAB Üyesi Sayın Ayfer ADIGÜZEL’ den oluşan heyet ile 6 Mart 2019 tarihinde Kurumumuza nezaket ziyaretinde bulunmuşlardır.
Yapılan görüşmede, TURKLAB yetkilileri uygunluk değerlendirme sektörüne yönelik iyileştirme önerilerini paylaşmışlar ve bu hususta TÜRKAK ile her türlü iş birliğine açık olduklarını vurgulamışlardır.

Genel Sekreter Vekili Orbay EVRENSEVDİ Kurumumuzla ilgili son gelişmeler hakkında bilgilendirme yapmış; bu çerçevede akreditasyon süreçlerinin iyileştirilmesinde önemli katkılar sağlayacak Süreç Otomasyon Projesi ile Şubat ayında başarılı bir şekilde tamamlanmış olan Avrupa Akreditasyon Birliği(EA) eş değerlendirme denetimi ve diğer konularda paylaşımda bulunmuştur.

Bundan sonraki süreçte de, TURKLAB ile diyalog ve iş birliğinin artarak devam etmesi hususunda mutabık kalınmıştır.

Kurumumuza yapmış oldukları nazik ziyaretleri ve şu ana kadarki destek ve iş birliği dolayısıyla TURKLAB yönetimine teşekkür ederiz.