T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

08.03.2024  Haberler
EA Eş Değerlendirme Süreci Başarıyla Gerçekleşti

TÜRKAK’ın, Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) Eş Değerlendirme süreci 4-8 Mart tarihleri arasında ofis ve saha denetimleriyle başarıyla gerçekleşti. 

Kurumun tüm çalışmalarını 11 kişilik alanında uzman denetçilerle değerlendiren eş değerlendirme ekibi ; TÜRKAK'ın yetkin ve deneyimli personel yapısı, akreditasyon hizmetleri ve dijital sisteminden övgüyle söz etti. Kurumun hizmetlerini profesyonel, yetkin ve üst düzey kalitede olarak tanımlayan denetçiler, TÜRKAK çalışma sistemine hayran kaldıklarını ifade etti. TÜRKAK’ın tam bir ekip anlayışıyla çalışmasından etkilendiklerini belirten EA eş değerlendirme denetçileri kendilerine gösterilen misafirperverlik ve sağlanan lojistik imkanlar için teşekkür etti.

EA Eş Değerlendirme Takım Lideri Andreia Geraldo, TÜRKAK çalışanları tarafından son derece başarılı bir akreditasyon altyapısı inşa edildiğini belirtip kurumun dijitalleşme konusundaki inovatif yaklaşımını takdir etti ve sıfır kağıt prensibiyle işleyen IT sistemine övgülerde bulundu.

Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu ise ortaya çıkan başarılı sonucun altında disiplinli bir yaklaşım ve güzel bir ekip anlayışı olduğunu belirterek TÜRKAK tarafından yapılan etkin ve verimli çalışmaların karşılığını her geçen gün almaya devam ettiklerini ifade etti. Müderrisoğlu, eş değerlendirme denetimleri sayesinde çalışmalarla ilgili farklı bir bakış açısı görmenin önemini bildiklerini ve iş süreçlerini geliştirme noktasında bu görüşlerden faydalanacaklarını ifade etti.

Eş Değerlendirme Nedir?

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA), Karşılıklı Tanıma Anlaşması imzaladığı ulusal akreditasyon kurumlarının hizmetlerinin kalitesini denetleyerek uluslararası ticarette eş olarak kabul edilen belgelerin güvenilirliğinin teminini amaçlar. Ulusal akreditasyon kuruluşlarının uyması gereken şartları belirleyen ISO/IEC 17011 standardını temel alarak 4 yılda bir yapılan eş değerlendirme denetimlerine EA üyesi ülkelerin alanında yetkinlik sahibi denetçileri katılır. Değerlendirme sonucunda ulusal akreditasyon kuruluşlarının yetkinliklerinin devamına, belli yaptırımlara veya yetkinin kısıtlanmasına karar verilebilir.