T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

17.01.2024  Haberler
TÜRKAK ve UKAS’ın İş Birliği, Türkiye-İngiltere Ticaretini Güçlendirecek

Birleşik Krallık Akreditasyon Servisi (UKAS), stratejik bir iş birliği ve ortaklık geliştirmek üzere TÜRKAK’ı ziyaret etti. Ankara’da gerçekleşen ziyarette UKAS Başkanı Matt Gentley ve Kalite ve Risk Yöneticisi Rob Bettinson, Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu başkanlığındaki TÜRKAK heyeti tarafından ağırlandı.

Bu önemli ziyarette, TÜRKAK ve UKAS, uluslararası akreditasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında derinlemesine iş birliği yapma ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri güçlendirme yönünde karşılıklı anlayış ve destek vurgusuyla bir mutabakat zaptı imzaladılar. Mutabakat kapsamında yıllık düzenli toplantılarla her iki kurum yeni akreditasyon alanlarında ortak çalışmalar, akreditasyon süreçlerinin dijitalleştirilmesi ve Türkiye-İngiltere ticaretinin akreditasyon ve uygunluk değerlendirme faaliyetleri aracılığıyla desteklenmesi gibi konular üzerinde iş birliği yapacak.

Türkiye ve Birleşik Krallık, karşılıklı ticaret hacmi bakımından önemli bir konumda bulunuyor. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2023 yılında 24 milyar dolara ulaştı. TÜRKAK ve UKAS arasındaki iş birliği, Türkiye-İngiltere ticaretinin daha da güçlendirilmesi için önemli bir adım niteliği taşıyor. İmzalanan mutabakat zaptı ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin artması, tüketici ve kullanıcı güvenliğinin sağlanması ve kalitenin artması gibi hedeflere ulaşılması bekleniyor.