T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

01.07.2022  Haberler
TÜRKAK, Sera Gazı Emisyonu Gönüllü Alan Çalışması kapsamında toplantı düzenledi

“Sera Gazı Emisyonu Gönüllü Alan Çalışması” kapsamında gerçekleştirilen anket çalışmasını değerlendirmek ve sektörün ilgili akreditasyon programlarına dair ihtiyaçlarını istişare etmek için Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu’nun katılımıyla 1 Temmuz 2022 tarihinde çevrim içi bir toplantı düzenlendi. Toplantıya ilgili kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri, uygunluk değerlendirme kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

"Güncel gelişmeleri ve paydaşlarımızın fikirlerini dikkate alarak faaliyetlerimizi yürütmeyi sürdürüyoruz"

Genel Sekreter Müderrisoğlu, toplantının açılış konuşmasında paydaşlara ankete katılım sağladıkları ve görüşlerini paylaştıkları için teşekkürlerini sundu. TÜRKAK’ın “P402 Akreditasyon Programlarının Oluşturulması Prosedürü” kapsamında güncel gelişmeleri ve paydaşların fikirlerini dikkate alarak faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Müderrisoğlu, paydaşların değerlendirmelerinin akreditasyon hizmet kapsamının belirlenmesi noktasında önemli bir rol oynadığını hatırlattı.

Müderrisoğlu’nun açılış konuşmasının ardından TÜRKAK’ın Sera Gazı Emisyonu Doğrulama alanıyla ilgili yaptığı ve yapmayı öngördüğü faaliyetleri değerlendirmek üzere bir sunum gerçekleştirildi. Sunum sonrasında ise katılımcılar ilgili akreditasyon programlarına dair sektörün güncel durumu ve ihtiyaçlarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.