T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

09.10.2024  Haberler
TÜRKAK ile O’ZAKK Arasında Yeni Bir Destek Programı

TÜRKAK ve Özbekistan Akreditasyon Merkezi O'ZAKK arasında, 2024-2025 yıllarını kapsayan yeni bir destek programına ilişkin protokol, 9 Ekim’de Berlin'de gerçekleşen IAF-ILAC Ortak Genel Kurulu sırasında düzenlenen toplantı ile imza altına alındı. 

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu ve O'ZAKK CEO'su Ansabkhon Zakirov tarafından imzalanan destek programı kapsamında TÜRKAK uzmanları tarafından O'ZAKK denetçi ve teknik uzmanlarına ISO/IEC 17020, ISO 15189, ISO/ IEC 17043 alanlarında akreditasyon süreçlerine yönelik eğitimler verilecek, teknik uzmanlıkların geliştirilmesi sağlanacak ve karşılıklı deneyim paylaşımı yapılacak.

2019 yılında TÜRKAK ile O'ZAKK arasında akreditasyon alanında ilk işbirliği protokolünün imzalanmasının ardından, TÜRKAK tarafından OZAKK’a pek çok alanda eğitimler verilmiş, TÜRKAK denetimlerine OZAKK personelinin gözlemci olarak katılması sağlanmıştı.

TÜRKAK; O'ZAKK ile yapılan destek programı protokolü kapsamında, akreditasyon alanındaki bilgi ve deneyimlerin paylaşılmasının yanı sıra, Özbekistan ile uluslararası iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.