T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

21.06.2022  Haberler
TÜRKAK ile NCA arasında mutabakat zaptı imzalandı

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Kazakistan Ulusal Akreditasyon Merkezi (NCA) ile akreditasyon alanındaki iş birliği imkanlarını geliştirmek ve iki kurum arasındaki ilişkileri güçlendirerek sürdürmek için bir mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat zaptı imza seremonisi için TÜRKAK yönetim ekibi 21 Haziran 2022 tarihinde kurum binasında NCA ile Kazakistan Standardizasyon ve Metroloji Enstitüsü (KazStandard) yetkililerini ağırladı. TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, NCA Genel Müdürü Kainar Taizhanov ve KazStandard Genel Müdürü Gabit Mukhambetov’un da katıldığı imza seremonisinde yeni mutabakat zaptının her iki taraf için de faydalı olması temennisinde bulunuldu.

“Bugün imzalanan mutabakat zaptı iki ülkenin akreditasyon kurumları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için bir dönüm noktası”

TÜRKAK ile NCA arasında ilk mutabakat zaptının 2008 senesinde imzalandığını hatırlatan TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, bu tarihten itibaren iki ülkenin akreditasyon kurumları arasındaki iş birliğinin gelişerek devam ettiğini aktardı. Müderrisoğlu, TÜRKAK’ın NCA personeline son yıllarda birçok eğitim ve çalışma ziyareti desteği verdiğini belirterek TÜRKAK’ın dost ve kardeş ülke Kazakistan ile ilişkilere önem verdiğini ve bugün imzalanan mutabakat zaptının iki ülkenin akreditasyon kurumları arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi için bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

NCA ve KazStandard yetkilileri TÜRKAK’a teşekkürlerini iletti

NCA Genel Müdürü Kainar Taizhanov ve KazStandard Genel Müdürü Gabit Mukhambetov, imzalanan yeni mutabakat zaptının her iki ülke için de hayırlı olması ve iş birliğinin artırılması temennisinde bulunarak Türk Akreditasyon Kurumu’na şimdiye kadar ki destekleri için teşekkürlerini iletti.

İmza seremonisi ve sunumların ardından taraflar birbirlerine hediyelerini takdim etti.