T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

15.11.2023  Haberler
TÜRKAK ile Karadağ Ulusal Akreditasyon Kurumu (ATCG) Arasında Montreal’de Mutabakat Zaptı İmzalandı

Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) tarafından 6-15 Kasım 2023 tarihleri arasında Kanada’nın Montreal şehrinde sene sonu toplantıları gerçekleştirildi. Uluslararası alanda akreditasyon faaliyetlerinin uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi, gelişmelerden tüm paydaşların haberdar edilmesi ve sektörle alakalı gelişmelere yönelik fikir alışverişi yapılması amacıyla gerçekleştirilen IAF-ILAC Komite ve Genel Kurul toplantılarına, ulusal akreditasyon kurumlarının temsilcileri katıldı. 

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile Karadağ Ulusal Akreditasyon Kurumu (ATCG) arasında 14 Kasım 2023 tarihinde akreditasyon alanındaki bilgi ve deneyim paylaşımı ile iş birliğini geliştirmeyi hedefleyen bir mutabakat zaptı imzalandı.

Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ve Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) Genel Kurul Toplantıları için Kanada’nın Montreal şehrinde bulunan TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu ve ATCG Direktörü Anita Krulanovic tarafından imzalanan mutabakat zaptı sayesinde taraflar arasında denetimlerde ve uluslararası konularda iş birliği sağlanması ile iki ülke arasındaki uluslararası ticaretin geliştirilmesi de amaçlanıyor. 

Ekim 2023’te 5 alanda EA  (Avrupa Akreditasyon Birliği) MLA (Çok Taraflı Tanınma Anlaşması) imzalayan ATCG’nin faaliyetleri, bu sayede uluslararası tanınırlık elde etmişti.