T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

01.05.2020  Haberler
TÜRKAK, ILAC MRA’sında ISO 17034 Referans Malzeme Üreticileri (RMP) Akreditasyonu alanına sahip Dünyadaki ilk 8 akreditasyon kurumundan biri

 Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği Karşılıklı Tanınma Anlaşması, ILAC MRA, artık ISO 17034 referans malzeme üreticilerinin (RMP) akreditasyonunu da içeriyor.  ILAC ve Avrupa Akreditasyon Birliği, EA’nın tam kapsamda tam üyesi olan Kurumumuz geçtiğimiz sene Şubat ayında EA Çok Taraflı Anlaşma, EA MLA, kapsamını RMP alanında genişleterek Avrupa’daki ilk 6 akreditasyon kurumundan biri olmayı başarmıştı. Şimdi de dünyada ILAC MRA’sında RMP alanına sahip ilk 8 akreditasyon kurumundan biri oldu.

ILAC Anlaşma Konseyi’nin, RMP akreditasyonu için ILAC Anlaşma Yönetim Komitesi, AMC’nin EA MLA’yı tanıma tavsiyesini onaylayan son kararının bir sonucu olarak, ILAC MRA, ISO 17034 Referans Malzeme Üreticilerinin (RMP) akreditasyonunu içerecek şekilde genişletildi.

TÜRKAK ile birlikte CAI (Çekya), DAkkS (Almanya), ENAC (İspanya), INAB (İrlanda), RvA (Hollanda), SANAS (Güney Afrika) ve UKAS (Birleşik Krallık) da ILAC MRA kapsamlarında bu alana sahip akreditasyon kurumlarından. Hâlihazırda, dünyada ILAC MRA kapsamında faaliyet gösteren 39 akredite referans malzeme üreticisi bulunuyor.

ILAC MRA’yı imzalayanların tam listesine https://ilac.org/signatory-search/ adresinden ve ayrıca, ’Why become an accredited reference material producer’ ILAC broşürüne https://ilac.org/publications-and-resources/ilac-promotional-brochures/ adresinden erişebilirsiniz.