T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

24.11.2021  Haberler
TÜRKAK, Dünya Akreditasyon Günü’nü Kutluyor

Ülkemizin uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyonunda tek yetkili kurumu TÜRKAK, on üçüncüsü bu yıl düzenlenen Dünya Akreditasyon Günü’nü kutluyor.

Covid-19 pandemisinin etkisiyle bu sene “Akreditasyon: Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının (SKA) Uygulamasını Destekler!” temasıyla hibrit olarak düzenlenen kutlama, Birleşmiş Milletlerin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı “İnsanlar”, “Gezegen” ve “Refah” temelinde tanıtmaya ve akreditasyonun bu amaçların yerine getirilmesindeki katkılarının neler olduğunu göstermeye odaklanıyor.

IPA-II projesi kapsamında düzenlenen program uluslararası bölgesel ve çatı akreditasyon birliklerinin yöneticileri EA Başkanı Maureen Logghe, IAF Başkanı Emanuele Riva ve ILAC Başkan Yardımcısı Maribel Lopez’in yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve çalışanları, akredite kuruluş yöneticileri, denetçi ve teknik uzmanlarımız, STK’ların temsilcileri ve TÜRKAK personelinin katılımlarıyla sürüyor.

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, “TÜRKAK’ın Kapasitesinin Artırılması Projesi” çerçevesinde akreditasyonun hem Türkiye’de hem de uluslararası çevrelerde farkındalığının artırılmasını hedefliyor. Müderrisoğlu konuşmasında, normal şartlarda her yıl 9 Haziran’da kutlanan Dünya Akreditasyon Günü’nün bu sene pandemi şartları sebebiyle farklı tarihlerde kutlandığını hatırlatarak, ‘’EA, ILAC ve IAF’nin tüm kapsamlarda tam üyesi ve ülkemizin tek yetkili akreditasyon kurumu olarak Birleşmiş Milletler 2030 Küresel Amaçlar’ına hizmet etmekten gurur duyduğunu ifade etti.

Etkinlik 24-25 Kasım 2021 tarihlerinde 2 gün boyunca uluslararası konuşmacıların Akreditasyonun Küresel Amaçları nasıl desteklediğine dair sunuşlarıyla devam edecek.