T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

05.09.2022  Haberler
TÜRKAK, Çalışma Ziyareti kapsamında Ankara’ya gelen AZAK’ı ağırladı

Türk Akreditasyon Kurumu, Nisan 2022’de başlayan “Danışmanlık ve Eğitim Projesi” kapsamında Azerbaycan Antitekel ve Tüketici Piyasası Kontrolü Devlet Hizmeti Bölüm Başkan Yardımcısı Yavar Mammadov, Azerbaycan Akreditasyon Kurumu (AZAK) Genel Müdürü Emin Zeynalov ile AZAK Daire Başkanı Ziya Mammadov’dan oluşan bir heyeti ağırladı.

İki gün sürecek olan çalışma ziyaretinde TÜRKAK yetkilileri AZAK heyetine;

  • AZAK’ın yapmakta olduğu akreditasyon faaliyetlerinin güvenilirliğinin artırılması,
  • AZAK’ın personel ve denetçi kaynaklarının yetkinliğinin iyileştirilmesi,
  • AZAK'ın yönetim sisteminin geliştirilmesi,
  • AZAK'ın kurumsal kapasitesinin güçlendirilmesi gibi hususlarda yardımcı olabilecek eğitim ve danışma hizmeti sunacaktır.

 

“Azerbaycan ile ilişkilerimize çok önem veriyoruz”

Çalışma ziyaretinin açılış toplantısında konuşan TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, Türkiye’nin Azerbaycan ile ilişkilerine çok önem verdiğini söyleyerek iki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişimi noktasında akreditasyon kurumlarına önemli bir rol düştüğünü aktararak TÜRKAK’ın AZAK’a destek olmaya devam edeceğini belirtti.

“Türkiye ve TÜRKAK’ın desteği AZAK için önemli”

Azerbaycan Antitekel ve Tüketici Piyasası Kontrolü Devlet Hizmeti Bölüm Başkan Yardımcısı Yavar Mammadov, Türkiye ve TÜRKAK’ın desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu aktararak Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin bölge için örnek teşkil ettiğini vurguladı. Azerbaycan Akreditasyon Kurumu (AZAK) Genel Müdürü Emin Zeynalov ise TÜRKAK’ın AZAK’a sağladığı destekler için teşekkürlerini sundu.