T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

08.11.2019  Haberler
OECD tarafından İLU alanında gerçekleştirilen değerlendirme denetimi başarıyla tamamlandı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (Oecd) Tarafından Türkak’ın Mad (Verilerin Karşılıklı Kabulü) Sistemine Katılabilmesi Amacıyla Yapılan Değerlendirme Denetimi Başarıyla Tamamlanmıştır

İyi Laboratuvar Uygulamaları (İLU) alanında İzleme Otoritesi olan TÜRKAK’ın MAD (Verilerin Karşılıklı Kabulü) sistemine dâhil olabilmesi amacıyla Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından 4.11.2019 – 8.11.2019 tarihleri arasında “Değerlendirme Denetimi" gerçekleştirilmiştir. Denetim kapsamında, OECD değerlendirme ekibi hem ofis denetimi hem de tanık denetim gerçekleştirmiştir. TÜRKAK Genel Sekreteri Sayın Banu MÜDERRİSOĞLU, OECD Değerlendirme Denetimi kapanış toplantısında tüm denetim ekibi üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür etmiştir.

TÜRKAK ailesi olarak; tüm denetim sürecindeki emeklerinden ötürü OECD değerlendirme ekibi üyelerine, TÜRKAK denetim ekibi üyelerine, TÜRKAK personeline, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı düzenleyici otorite temsilcilerine, tanık denetimin gerçekleştirildiği İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi İlaç Analiz ve Kontrol Laboratuvarı’na ve diğer tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz.