T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

30.11.2023  Haberler
Muayene Kuruluşlarına Yönelik Sektörel Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Türk Akreditasyon Kurumu tarafından 30 Kasım 2023 tarihinde Muayene alanında faaliyet gösteren uygunluk değerlendirme kuruluşlarına yönelik sektörel bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ankara’da gerçekleştirilen toplantıya yaklaşık 175 kuruluş temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Kürşat Özdemir, ülkemizin akreditasyon alanında dünyada ilk 10, Avrupa’da ise ilk 5’te olduğunu hatırlatarak Kurum olarak bu başarıyı sürdürmek için en iyi şekilde çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Açılış konuşmasının ardından Muayene Akreditasyon Başkanı Ahmet Gözüküçük, kuruluş temsilcilerine yaptığı sunumda TÜRKAK ve uluslararası çatı birliklerdeki güncel gelişmeleri ve yakın dönemde güncellenen uluslararası dokümanları aktardı. 

TÜRKAK Uzmanları tarafından gerçekleştirilen sunumlarda ise muayene kuruluşlarının akreditasyonunda referans standart olan ISO/IEC 17020’nin revizyon sürecindeki gelişmeler, muayene alanına ilişkin revize edilen rehber dokümanlar ile yeni rehber taslakları ve süreçlerde dikkat edilmesi gereken hususlara değinildi. Toplantı, sunumların ardından gerçekleştirilen soru-cevap etkinliğiyle sona erdi