T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

19.07.2019  Haberler
Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları Bilgi Paylaşım Toplantısı

Türk Akreditasyon Kurumu Laboratuvar Akreditasyon Başkanlığı Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları (UDK) Bilgi Paylaşım Toplantısı 08 Temmuz 2019 tarihinde Ankara’da ve 12 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Toplantı esnasında TÜRKAK, EA, ILAC politika ve dökümantasyonu, EA –ILAC toplantılarının çıktıları, OECD GLP İyi Laboratuvar Uygulamaları, TS EN ISO/IEC 170275:2017 standardı revizyonu, ölçüm belirsizliği ve metod geçerli kılma, uygunluk değerlendirme kuruluşları prosedürü, yeterlilik deneyleri ve laboratuvarlararası karşılaştırma programları prosedürü, TÜRKAK’taki gelişmeler (Tüyep, Rembis, Lebis) konularında bilgilendirme yapılmıştır. Toplantı öncesinde UDK’lardan alınmış olan sorulara sunumlar içerisinde, toplantı esnasında UDK temsilcilerinden gelen sorulara ise sunumlar sonrasında cevaplar verilmiştir. Ayrıca TÜRKLAB temsilcisi tarafından TÜRKLAB’ın faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme yapılmıştır.

Uygunluk değerlendirme kuruluş temsilcilerinin toplantı esnasında yapmış oldukları değerli katkılardan ve katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Not: Toplantı gündemi ve fotoğrafları ekte bulunmakta olup, toplantı sunumları TÜRKAK portalde UDK dökümanları/LAB UDK Bilgi Paylaşım Toplantısı 2019 başlığı altında verilmiştir.

Toplantı sunumlarına erişmek için tıklayınız.