T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

20.12.2013  Haberler
Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Akreditasyon Merkezi ile işbirliği anlaşması yapıldı

Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) ile Körfez Ülkeleri İşbirliği Konseyi Akreditasyon Merkezi (GCC GAC) arasında Türkiye ile Körfez ülkeleri arasında ekonomik ve teknik alanlarda iş birliğinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla akreditasyon alanında iş birliği anlaşması yapıldı.

Anlaşma, taraflar arasında uygunluk değerlendirme kuruluşlarının akreditasyonu faaliyetlerinde karşılıklı olarak uzman değişimi, ortak araştırma faaliyetleri, eğitim, laboratuvarlar arası karşılaştırma ve yeterlilik testleri, birleşik akreditasyon gibi alanlarda iş birliğini kapsamaktadır. 

"Standardizasyonun Küresel Ekonomiye Etkileri" konulu konferansa katılmak üzere İstanbul’a gelen Konsey Genel Sekreteri H. E. Nabil bin Ameen Molla ile TÜRKAK Genel Sekreter Vekili Dr. H.İbrahim ÇETİN’in imzaladıkları anlaşma 26 Kasım 2013 tarihinde yürürlüğe girdi.

28 Kasım tarihinde TÜRKAK’ta gerçekleştirilen toplantıda anlaşma kapsamında yapılacak faaliyetler istişare edildi ve anlaşmanın hayata geçirilmesi için kararlar alındı.