T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

21.05.2019  Haberler
II. Gıda Güvenliği Konferansı Bakü, Azerbaycan’da gerçekleştirildi

Genel Sekreter Vekilimiz Sayın Orbay EVRENSEVDİ 16-18 Mayıs 2019 tarihleri arasında çeşitli temaslar sağlamak üzere, Bakü Azerbaycan’da bulundu.

Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansı (AQTA) ev sahipliğinde 17 Mayıs 2019 tarihinde, Bakü, Azerbaycan’da organize edilen II. Gıda Güvenliği Konferansı’na katılım sağladı.

Kurumumuz TÜRKAK ve AQTA arasında, akreditasyon, eğitim ve tanıtım konularında iş birliği yapma konusunda mutabakat zaptı imzalandı.

Genel Sekreter Vekili Orbay EVRENSEVDİ, mutabakat zaptı imzalamadan önce yaptığı konuşmada;"TÜRKAK olarak 20 yıllık tecrübemizi akreditasyon alanında Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansına yansıtmak bizim için ayrı bir gurur kaynağı olacaktır. Güvenli gıdanın sadece milletimizin değil tüm dünya insanlığının sağlam ve sağlıklı geleceğinin teminatı olacağı temennisi ile imzalayacağımız mutabakat zaptının; kurumlarımıza, paydaşlarımıza, milletimize ve ülkelerimize faydalar sağlamasını ve hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Genel Sekreter Vekili Orbay EVRENSEVDİ, ayrıca 17.5.2019 tarihinde Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansı Merkez Referans Laboratuvarı ile Gıda Fuarındaki Standını ziyaret etti.

Diğer yandan Genel Sekreter Vekili Orbay EVRENSEVDİ Azerbaycan Akreditasyon Merkezi (AZAK) Baş Direktörü Prof.Dr. Namiq ALİYEV’e ziyarette bulundu. Bu ziyaretle karşılıklı olarak TÜRKAK ve AZAK’ın iş birliği yapma niyetleri paylaşıldı.

Azerbaycan temasları sırasında, bu vesile ile 16.5.2019 tarihinde Dağlık Karabağ şehitleri ile Azerbaycan Bakü-Türk şehitliği ve Büyükelçimiz Sayın Erkan ÖZORAL, Bakü, Azerbaycan’daki Büyükelçiliğimizde ziyaret edildi.

16 Mayıs 2019 tarihinde; Türkiye’den sıkça takip edilen ve Azerbaycan televizyon kanalları arasında popüler bir kanal olan İctimai TV’de, sunucu Ramiz İDRİSOĞLU, “Diqqət Mərkəzi" isimli programda Genel Sekreter Vekilimiz Orbay EVRENSEVDİ’yi ve Azerbaycan Gıda Güveliği Ajansı Şube Müdürü Aysel CƏLİLOVA’yı ağırladı.

Düzenledikleri başarılı organizasyon için; Azerbaycan Gıda Güvenliği Ajansı Başkanı Goshgar TAHMAZLI, Başkan Vekili Rufat RUSTAMZADE, Gıda Güvenliği Enstitü Başkanı Sadig MAMMADOV, Başkan Vekili Zeynab GURBANOVA ve Enstitü Uzman Merkezi Başkanı Khalid BAYRAMLI’yı tebrik eder, nazik davetleri için kendilerine şükranlarımızı sunarız. Ayrıca nazik konukseverlikleri için Büyükelçimiz Sayın Erkan ÖZORAL’a teşekkür ederiz.

Video: 16 Mayıs 2019, İctimai TV, Bakü, Azerbaycan.