T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

31.08.2023  Haberler
Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu “CEFTA Tarafı Ülkelerin Akreditasyon Kurumlarının Dijital Dönüşümü” Konulu Çalıştayda Sunum Yaptı

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, Kuzey Makedonya’nın Üsküp şehrinde 29-30 Ağustos 2023 tarihlerinde düzenlenen “Orta Avrupa Serbest Ticaret Anlaşması (CEFTA) Tarafı Ülkelerin Akreditasyon Kurumlarının Dijital Dönüşümü” çalıştayına katıldı. Müderrisoğlu, çalıştayın ikinci gününde “TÜRKAK’ın Akreditasyon Süreçlerinde Dijitalleşme” başlığıyla bir sunum gerçekleştirdi ve TÜRKAK’ın dijital dönüşüm sürecinde hızla katettiği adımları anlattı. Sunumda TÜRKAK’ın e-portali ile ilgili iyi uygulama örnekleri, portal görselleri üzerinden katılımcılar ile paylaşıldı. 13 ülkeden yaklaşık 40 temsilcinin katılım sağladığı çalıştayda, TÜRKAK’ın kurumsal dijital uygulamaları ve akreditasyon süreçlerini yönetiminde bilişim sistemlerini etkin şekilde kullanımı övgüyle karşılandı.

Toplantıya katılan her akreditasyon kurumu temsilcisi akreditasyon süreçlerinde dijitalleşmede hangi aşamada olduklarına dair sunumlar gerçekleştirdi. Ev sahibi Kuzey Makedonya Akreditasyon Enstitüsü, geliştirmekte olduğu dijital platfom hakkında detaylı bir bilgilendirme yaparak tecrübelerini paylaştı.