
TÜRKAK ev sahipliğinde 3–4 Haziran 2025 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen EA Gıda Çalışma Grubu (WG Food) toplantısına, EA üyesi ulusal akreditasyon kuruluşlarından uzmanlar, gıda alanında hizmet veren uluslararası belgelendirme programı sahipleri ve paydaşlar katıldı.
Toplantıda organik düzenlemeler, organik kozmetik ürünler, ASI programları ve PDO/PGI (Menşe Adı/Coğrafi İşaret) gibi teknik konular ele alındı ve ISO 22003-1 standardı hakkında bir workshop gerçekleştirildi. Ayrıca Türkiye’de gıda güvenliğine yönelik yasal mevzuat ve uygulamalar hakkında da bir sunum yapıldı.
Akreditasyon, gıda test, sertifikasyon ve denetim sistemlerinin güvenilirliğini güçlendirir. Tüketiciler, düzenleyiciler ve işletmeler arasında gıda güvenliği gerekliliklerinin tutarlı ve şeffaf bir şekilde karşılandığına dair güven oluşturur.
Akreditasyon sayesinde harmonize standartlar, uluslararası tanınma ve sürekli iyileştirme yoluyla yalnızca standartlara uyumluluğu değerlendirmekle kalmıyor, halk sağlığını korunması için çalışıyoruz.