T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

17.10.2024  Haberler
EA CN Toplantısı TÜRKAK’ın ev sahipliğinde İstanbul’da yapıldı.

EA Communication Network toplantısı TÜRKAK’ın ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlendi. Toplantıda akreditasyon kurumlarının iletişim faaliyetleri masaya yatırıldı.

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, iki kıtayı, farklı kültürleri ve yüzlerce yıllık tarihi birbirine bağlayan bir şehir olan İstanbul'da ilk kez yüz yüze gerçekleştirilen Avrupa Akreditasyon Birliği İletişim Ağı Toplantısına ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, toplantının Avrupa genelinde daha güçlü iletişim, bağlantılar ve işbirlikleri kurmak için ilham vereceğine inandığını söyledi.

TÜRKAK Muayene Akreditasyon Başkanlığı Koordinatörü Ömer Karavelioğlu tarafından yönetilen toplantıya farklı ülkelerden 30 temsilci katıldı.  İki gün süren toplantıda katılımcılar tarafından akreditasyon süreçlerinde iletişim stratejilerinin geliştirilmesi, yapay zekâ alanında gelişmelerin iletişim faaliyetlerine katkıları ve siber saldırılara karşı mücadele yöntemleri gibi konular ele alındı.

Toplantının ikinci gününde, katılımcıların aktif katılım sağladığı bir workshop düzenlendi. Çalıştay kapsamında iletişim faaliyetlerinde zayıf noktaların tespiti ve risk yönetimi eksenli fikirler değerlendirilerek, akreditasyon konusunda toplumların bilinçlendirilmeleri konusu ele alındı.