T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

07.08.2012  Haberler
Dünya Akreditasyon Günü kutlandı

Resepsiyonda yaptığı konuşmasına, Türk Akreditasyon Kurumunun, AB Bakanlığı’nın ilgili kuruluşu olmasından bu yana yapılan çalışmalarla başlayan Bağış, akreditasyonun ülkemiz için önemini de vurguladı. Dünya Akreditasyon Günü için bu yıl seçilen "Güvenli Gıda ve Temiz İçme Suyunun Desteklenmesi" konulu temaya da değinen Bağış, bu yılki temayı çok anlamlı bulduğunu ve gıda güvenliğinin daha adil, daha şeffaf, daha müreffeh bir dünya düzeni için çok elzem olduğunu belirtti.

Diğer taraftan, TÜRKAK’ın değişen şartlara ve yeni Avrupa kriterlerine uyum sağlaması maksadıyla 4457 sayılı kanunun değiştirilmesi çalışmalarında son aşamaya gelindiği, kanun taslağının yakında TBMM’ye sevkedileceği bildirildi.

Türk Akreditasyon Kurumu, Dünya Akreditasyon Günü’nü 12 Haziran’da, Avrupa Birliği Bakanlığı’nın İstanbul Ortaköy Ofisi’nde düzenlediği bir resepsiyonla kutladı.

Dünya Akreditasyon Günü resepsiyonuna, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra Türk Akreditasyon Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ersan Aslan, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda bürokrat ile yabancı konuklar katıldı.