T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

12.06.2018  Haberler
Dünya Akreditasyon Günü Ankara’da kutlandı

Türk Akreditasyon Kurumu’nun tam üyesi olduğu Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) tarafından ortaklaşa girişim sonucunda her yıl farklı temalarla kutlanmakta olan Dünya Akreditasyon Günü; Kurumumuzun Ankara’da düzenlediği program ile kutlandı.

Bu yıl onuncusu kutlanan Dünya Akreditasyon Gününün teması “Akreditasyon: Daha Güvenli Bir Dünya Sunar” olarak belirlendi..

Kurumumuz tarafından düzenlenen Dünya Akreditasyon Günü panel programına TÜRKAK Yönetim Kurulu, Danışma Kurulu Üyeleri, Yöneticileri ve çalışanlarının yanında paydaş kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılım sağladı..

Panel programında önce, TÜRKAK Genel Sekreteri Sayın Dr. Halil İbrahim ÇETİN açılış konuşması yaptı ve bu yılın teması olan güvenlik ile TÜRKAK tarafından verilen akreditasyonların günlük hayatımızdaki etkisine ilişkin bilgiler verdi.. Ardından Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL, günün önemine binaen son dönemde yapılan çalışmalar ve bu yılın temasına uygun olarak daha güvenli bir dünyanın sağlanmasında akreditasyon ve TÜRKAK’ın rolüne vurgu yaptı.. 

TÜRKAK Emekli Genel Sekreteri ve Baş Denetçisi Sayın Atakan BAŞTÜRK yönetiminde panel oturumu gerçekleştirildi.. Panel oturumunda ilk olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İSGÜM Genel Müdür Yardımcısı Sayın Uğur ÖZTÜRK “Güvenli İşyerleri ve İş Sağlığının Korunmasında Akreditasyonun Önemi” konulu bir sunum, sonrasında TÜRKLAB Onursal Başkanı Sayın Ömer GÜZEL,  “Uygunluk Değerlendirmesi Sektörü ve Ürün - Gıda Güvenliğinde Risk Değerlendirmesi” konulu bir sunuş gerçekleştirdi..

Daha sonra, Türk Standartları Enstitüsü Genel Sekreter Yardımcısı Sayın Aykut KIRBAŞ “ISO 45001 İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemleri” konusunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Teknik Muayene Belgelendirme ve Denetim Dairesi Başkanı Sayın Kadir ERKAN ise “Tehlikeli Maddelerin Karayolu ile Taşınması (ADR Mevzuatı) ve Akreditasyon” konusunda sunuşlarını gerçekleştirdi..

Yoğun ilgi gören Panel programı sonunda TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL tarafından, panel yöneticimize ve konuşmacılarımıza katkı ve katılımlarından dolayı sertifikaları verildi..