T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

17.11.2020  Haberler
Deney Akreditasyon Başkanlığı ve Kalibrasyon Akreditasyon Başkanlığı Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı 17 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi

Deney Akreditasyon Başkanlığı ve Kalibrasyon Akreditasyon Başkanlığı “Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısı” 650’den fazla baş denetçi, denetçi ve teknik uzmanın katılımıyla 17 Kasım 2020 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Toplantı, TÜRKAK Genel Sekreteri Sayın Banu MÜDERRİSOĞLU’nun açılış konuşması ile başladı. TÜRKAK’ın yeni yönetim kadrosunu tanıtan Sayın MÜDERRİSOĞLU, Kurum faaliyetleri, denetçi harmonizasyonu, TÜRKAK’ın vizyon ve misyonuna dair önemli mesajlar verdi. 

Toplantıda, Deney Akreditasyon Başkanlığı ve Kalibrasyon Akreditasyon Başkanlığının üstlendiği faaliyetler, mevzuat değişiklikleri ve pandemi dönemi uygulamaları, TÜRKAK dokümanlarında son dönemde yapılan değişiklikler, uluslararası birliklerce düzenlenen toplantıların çıktıları, EA, IAF ve ILAC doküman revizyonları ele alındı. Ayrıca, COVID-19 salgını sonrası hazırlanan ‘ TÜRKAK P706 Akredite Kuruluşları Etkileyen Olağanüstü Durumların Yönetimi Prosedürü ’ ve ’TÜRKAK P705 Uzaktan Denetim Prosedürü’ hakkında bilgi verilerek katılımcıların soruları yanıtlandı. 
 
Denetçi Deneyim Paylaşım Toplantısına katkı sağlayan tüm personelimize, yoğun ve aktif katılımlarından dolayı denetçilerimize teşekkür ederiz.