T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

23.02.2023  Haberler
Büyükelçi Faruk Kaymakcı TÜRKAK’a Veda Etti

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, AB Nezdinde Türkiye Daimî Temsilcisi olarak atandığı yeni görevine başlamadan önce TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı olarak son toplantısına katıldı.

TÜRKAK Yönetim Kurulu toplantısı 23 Şubat 2023 Perşembe günü kurumsal hizmet binasında gerçekleştirildi.  

Büyükelçi Kaymakcı başkanlığında toplanan TÜRKAK Yönetim Kuruluna Dışişleri Bakan Yardımcısı olarak göreve yeni atanan Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay’ın yanı sıra Yönetim Kurulu üyeleri Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Levent Mete Özgürbüz, Türk Akreditasyon Kurumu Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu, Gebze Ticaret Odası Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Halilbeyoğlu da katıldı.

Toplantıda ülkemizin yaşadığı deprem felaketi ile ilgili olarak TÜRKAK tarafından alınan önlemler, yapılan çalışmalar ele alındı.

Yönetim Kurulu Toplantısının ardından Büyükelçi Faruk Kaymakcı TÜRKAK personeli ile de bir araya gelerek vedalaştı. Kaymakcı personele hitaben yaptığı konuşmasında dört buçuk yıllık görev süresi boyunca TÜRKAK olarak önemli başarılara ulaşıldığını, Kurumumuzun faaliyetleri ile ülkemizin akreditasyon alanında dünyada ilk 10’a girdiğini aktararak bu süreçte emeği geçen TÜRKAK yönetim ekibine ve personeline teşekkür etti.  

Biz de TÜRKAK olarak Sayın Kaymakcı’ya kurumumuza yaptığı katkılar, bizlere verdiği destekler için teşekkürlerimizi arz ediyoruz.