T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

08.12.2023  Haberler
Banu Müderrisoğlu Tarafından TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil’e Akreditasyon Sertifikaları Takdim Edildi

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu MÜDERRİSOĞLU tarafından TUSAŞ Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları’nın akreditasyonu kapsamında TUSAŞ Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL’e akreditasyon sertifikaları takdim edildi.

8 Aralık 2023 tarihinde Banu MÜDERRİSOĞLU tarafından Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yapılan ziyaret kapsamında TUSAŞ Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları’nın akreditasyonu vesilesiyle sertifika teslim töreni icra edildi.

TÜRKAK Genel Sekreteri Banu MÜDERRİSOĞLU ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL’in ikili görüşmelerinin ardından; TUSAŞ yetkililerince tesis ve faaliyetler ile ilgili bilgilendirme yapıldı ve ardından sertifika teslim töreni icra edildi. Müderrisoğlu, akreditasyonları vesilesiyle TUSAŞ’a tebriklerini iletti ve taraflar mevcut iş birliğinin artarak devam ettirilmesi noktasında mutabık kaldılar. Buluşmada havacılık ve uzay sanayi ile TÜRKAK arasında iş birliği projeleri üzerinde hemfikir olundu.

Teslim töreninin ardından yetkililerle birlikte TUSAŞ’a ait üretim ve laboratuvar tesislerinin ziyareti gerçekleştirildi. Bu kapsamda önümüzdeki günlerde ilk uçuşunu gerçekleştirecek olan Milli Muharip Uçak KAAN ve devam eden diğer projeler hakkında bilgi alındı.

2023 yılı Haziran ve Temmuz aylarında TUSAŞ Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları’nda gerçekleştirilen ilk akreditasyon denetimleri sonucunda TUSAŞ Deney ve Kalibrasyon Laboratuvarları sırasıyla Eylül ve Kasım aylarında akreditasyon sertifikalarını almaya hak kazanmışlardı.