T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

11.03.2014  Haberler
Bakanımız ÇAVUŞOĞLU “Antalya’daki akredite kuruluş sayısı daha da artacak“

07 Mart 2014 günü, Antalya İhracatçılar Birliği konferans salonunda TÜRKAK tarafından organize edilen "TÜRKAK ve Akreditasyon" konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU, "Antalya’da 28 olan akredite kuruluş sayısı bu etkinlikle daha da artacaktır." dedi.

Antalyalı üretici, sanayici, ihracatçı ve akredite uygunluk değerlendirme kuruluşlarının katıldığı toplantıda, önce ev sahibi olarak Antalya İhracatçılar Birliği Başkanı Sayın Mustafa SATICI sonra da TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL birer konuşma yaptı. Antalya Valisi Sayın Sebahattin ÖZTÜRK’ün katılımcılara hitabının ardından Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Mevlüt ÇAVUŞOĞLU kürsüye davet edildi.

Antalya’nın tarım, sanayi ve turizm potansiyelinden bahseden Sayın Bakanımız ÇAVUŞOĞLU, 2013 yılında bölgeden 1,5 Milyar ABD Dolarından fazla dünyanın değişik ülkelerine ihracat yapıldığını, bu ihracatta akredite laboratuvarların, ürün ve sistem belgelendirme kuruluşların önemli bir yeri olduğunu, çünkü akreditasyonla bu mal ve hizmetlerin uluslara arası geçerliliğinin sağlandığını belirtti. Ayrıca TÜRKAK’ın helal belgelendirme ve bunun akreditasyonu alanlarında da önemli çalışmaları olduğunu vurguladı. Diğer yandan geçen yıl Antalya’ya 12 Milyona yakın turist geldiğini, hizmet ve personel belgelendirme kuruluşlarının akredite olmasıyla turizm alanında kalitenin yükseldiğini ifade etti. 

Toplantının ikinci bölümünde, TÜRKAK Genel Sekreter Vekili H.İbrahim ÇETİN katılımcılara TÜRKAK’ın yapısı, verdiği hizmetler, son yıllardaki gelişmeler ile akreditasyonun sağladığı faydalar konusunda bir sunum yaptı. Son olarak katılımcılar tarafından bazı yorumlar ve talepler dile getirildi, sorulan sorular cevaplandırıldı.