T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

07.03.2017  Haberler
Arap Akreditasyon İşbirliği (Arac) 5. Genel Kurulu Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçekleştirildi

Arap Akreditasyon İşbirliği (ARAC)’ın 5. Genel Kurul ve Yıllık Komite Toplantıları 19 – 22 Şubat 2017 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nin Dubai kentinde, üye ülke temsilcilerinin ve diğer davetlilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Bahse konu toplantıya ülkemizi temsilen Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL ile Kurumumuz Genel Sekreteri Dr. Halil İbrahim ÇETİN de katılım sağladı..

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL, bahse konu genel kurul toplantısında ARAC ve TÜRKAK arasındaki iş birliği faaliyetlerine yönelik konuşma gerçekleştirdi.. Ayrıca, ARAC Eş Değerlendiricileri olarak Yıllık Komite Toplantıları söz konusu Genel Kurul toplantıları ile birlikte gerçekleştirildi,; bu toplantılara Kurumumuzdan da eş değerlendiriciler katılım sağladı.. 

ARAC bünyesinde gerçekleştirilen Genel Kurul ve Yıllık Komite Toplantılarında, TÜRKAK’ın akreditasyon faaliyetlerinde sağladığı desteklerden memnuniyetini dile getiren ARAC yetkilileri, TÜRKAK tarafından verilen desteğin devam etmesi konusundaki beklentilerini TÜRKAK heyeti ile paylaştı.