T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

14.06.2023  Haberler
“Akreditasyon yerel, kabul evrensel” ilkesiyle hazırlanan TÜRKAK kamu spotu ulusal televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı.

9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü bu yıl  "Akreditasyon: Küresel Ticaretin Geleceğini Destekler" temasıyla kutlanıyor. TÜRKAK, ülkemizde akreditasyon hizmeti sunmaya yetkili tek otorite olarak Türkiye'nin dış ticaretinin önündeki teknik engellerin kaldırılmasına, AB ile bütünleşme sürecine ve Türkiye ekonomisinin rekabet gücünün artırılmasına destek olmaya devam ediyor.

“Akreditasyon yerel, kabul evrensel” ilkesiyle hazırlanan TÜRKAK kamu spotu ulusal televizyon kanallarında yayınlanmaya başladı.

 

Her sene farklı bir tema ön plana çıkarılarak 9 Haziran'da kutlanan “Dünya Akreditasyon Günü“ (#WAD2023), bu yıl akreditasyonun küresel ticarete etkisine odaklandı.  

Dünya Ticaret Örgütü'ne göre küresel ticaret, COVID-19 pandemisinin şokundan sonra güçlü bir şekilde toparlanıyor ve bu toparlanma sayesinde ülkelerin ithalat ve ihracat hacimlerinin artması bekleniyor.

Bununla birlikte, akreditasyon ve akredite edilmiş uygunluk değerlendirme faaliyetleri küresel ticarette dayanıklı ve esnek tedarik zincirleri inşa ederek, pandemi sonrası küresel tedarik zincirinin yeniden yapılandırılmasını desteklemeye devam ediyor.