T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

14.06.2017  Haberler
9 Haziran Dünya Akreditasyon Günü kutlandı

Türk Akreditasyon Kurumu’nun 2002 yılından bu yana tam üyesi konumunda bulunduğu Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF) ortaklaşa girişimleri sonucunda her yıl farklı temalarla kutlanmakta olan Dünya Akreditasyon Günü; Türk Akreditasyon Kurumu’nun 9 Haziran 2017 tarihinde Ankara’da düzenlediği program ile kutlandı. Bu yıl dokuzuncusu kutlanan Dünya Akreditasyon Gününün teması “Akreditasyon: İnşaat Süreçleri ve Yapılandırılmış Çevrede Güvenin Tesisi” olarak belirlendi.

Kurumumuz tarafından düzenlenen Dünya Akreditasyon Günü panel programına TÜRKAK Yönetim Kurulu Üyeleri, TÜRKAK Danışma Kurulu Üyeleri, TÜRKAK Genel Sekreteri ve diğer yöneticileri ile Kurum çalışanları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri katılım sağladı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL’in açılış konuşmasında son dönemde yapılan çalışmalar ve bu yılın temasına uygun olarak inşaat süreçlerinde akreditasyonun rolü ve önemi vurguladı. Genel Sekreter Dr. H.İbrahim ÇETİN ise açılış konuşmasında bu yılın teması ile TÜRKAK tarafından verilen akreditasyonların günlük hayatımızdaki yerine ilişkin bilgiler verdi.

TÜRKAK Genel Sekreter yardımcısı Sayın Kayıhan CABIOĞLU yönetiminde gerçekleştirilen panel oturumunda ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Sayın Atila ERENLER, TCDD DATEM Müdürü Sayın Güven KANDEMİR, Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa ÖZER ve Uygunluk Değerlendirmesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Selçuk UÇAR tarafından bu yılın temasına uygun olarak inşaat süreçlerinde ve yapılandırılmış çevrede akreditasyonun önemi ve bu alanlarda yapılan faaliyetler ile ilgili son gelişmeler ve güncel durumlar hakkında sunumlar yapıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve TÜRKAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet YÜCEL panel programı çerçevesinde yapılan sunumlar sonrasında panel konuşmacılarımıza katkı ve katılımlarından dolayı sertifikalarını sundu.