T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

24.05.2024  Haberler
55. EA Genel Kurulu Brugge’de tamamlandı

55. Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) Genel Kurul Toplantısı, 22-23 Mayıs 2024 tarihlerinde Belçika’nın Brugge kentinde, EA üyesi ülkelerin ulusal akreditasyon kurumlarından 81 temsilcinin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıya TÜRKAK’ı temsilen Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ayşe Yalova Gökçe ve Denetim, Eğitim ve Projeler Akreditasyon Başkanı İhsan Emre Bilici katıldı.

Toplantıda iki yılda bir gerçekleştirilen EA Yönetim Kurulu seçimleri için oylama yapıldı. Genel Sekreter Banu Müderrisoğlu, TÜRKAK tarihinde ilk kez EA Yönetim Kurulu Üyeliğine aday gösterildi. Oylama sonucunda EA Yönetim Kurulu Başkanlığına Belçika, Başkan Yardımcılığına Norveç; Yönetim Kurulu Üyeliklerine ise Portekiz, Danimarka, Fransa ve Almanya ulusal akreditasyon kurumlarının temsilcileri seçildi.

Genel Kurul’da EA’nın 2025 yılı stratejisi, EA MLA (Çok Taraflı Tanınma Anlaşması) Markasında güncel durum, akreditasyon standartlarının harmonizasyonu, tek çatı birlik projesinde (GLOBAC) son durum gibi konular görüşüldü. Genel Kurul'da ayrıca Yatay Uyumlaştırma Komitesi'nin (HHC) "EA-2/17 Onaylanma Amaçlı Akreditasyon" başlıklı zorunlu dokümanının revizyonu için çalışma başlatmasına karar verildi.

Bir sonraki Genel Kurul toplantısı 20-21 Kasım 2024 tarihlerinde Portekiz’de gerçekleştirilecek. 21-22 Mayıs 2025 tarihlerinde Genel Kurul'a İstanbul ev sahipliği yapacakken gelecek toplantılar sırasıyla Avusturya, Lüksemburg, Azerbaycan ve Slovenya'da düzenlenecek.