T.C. DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
TÜRK AKREDİTASYON KURUMU

Haberler

26.04.2024  Haberler
50. EA MAC (Çok Taraflı Anlaşma Konseyi) Toplantısı Sofya’da Gerçekleştirildi

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) tarafından 50. MAC (Çok Taraflı Anlaşma Konseyi) toplantısı 24-25 Nisan 2024 tarihlerinde Bulgaristan'ın Sofya şehrinde gerçekleştirildi. TÜRKAK Genel Sekreteri Banu Müderrisoğlu ile Kalite Yöneticisi ve Muayene Akreditasyon Başkanı Ahmet Gözüküçük'ün de katılım sağladığı EA MAC toplantısında ulusal akreditasyon kurumlarından 60'ın üzerinde temsilci yer aldı.

Toplantının ilk gününde, katılımcılar eş değerlendirme süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik görüşlerini sundular. İkinci günde ise katılımcıların eş değerlendirme bulgularını ele alırken EA-2/02 dokümanından nasıl faydalanabilecekleri ile ilgili bir çalıştay gerçekleştirildi.

Çok Taraflı Anlaşma Konseyi (MAC) Nedir?

Avrupa Akreditasyon Birliği (EA) bünyesinde yer alan MAC, akreditasyonda uluslararası güvenin inşa edilmesinde önemli bir yere sahip olan eş değerlendirme süreçlerinin yönetimi ve takibiyle doğrudan ilgilenen bir konseydir. Çok taraflı anlaşma (MLA) ve ikili anlaşma (BLA) tarafı olan ulusal akreditasyon kurumlarının faaliyetlerinin izlenmesi ve eş değerlendirme ekiplerinin eğitimini sağlamakla yükümlüdür.